lördag 19 december 2009

Lektion tre(vlighelg), besvär(jelser)!

Tillbaka (ögon)blick.

Den gångna veckan har präglats av konsistens, konsekvens, frekvens, möblemangs och en lättare demensstration.

Förtydligande av föregående resumme´:
Konsistens, konsekvens och frekvens är en solklar sammanfattning av den repris på föregående års "julränna" som grasserade vilt efter högtiden i fjol, men som i år inte bokstavligt rann ut i sanden men väl på andra ställen före densamma.
Veckan har haft ett ständigt outtömligt informationsflöde via SMS om vilka som "satt säkert" respektive "satt löst".
Känns som outtömligt är fel ord i sammanhanget men "shit happens".

Salongen som omsorgsfullt renoverats i sann ljugend-anda (lite jugend stuk med ornament från växt och djurriket men inte så mycket, alltså lite ljug) invigdes och grannyra uppstod på fredag kväll. (grannyra: umgänge med trevliga grannar och sprit).

Resultatet blev över förväntan och möbler, både nya och gamla, placerades ut i salongen som numer doftar gott av färg och nybonat parkettgolv.
Av dom gamla dofterna syntes och kändes inte ett spår.

Beträffande "Demensstrationen" så är det ett nytt lokalt uttryck för hur fort man glömt hur det var och såg ut före och hur man protesterar och dementerar i sann Bardagas anda mot det mesta för att skapa debatt i tid och otid.

Till sist så ska vi ta upp ett gammalt hederligt uttryck från uppväxttiden (i Dacke,Liden) närmare bestämt "Onda ögon".
Detta mycket användbara uttryck eller ed fungerar i dom flesta sammanhang när det på något sätt inte går som man tänkt sig och ofta samtidigt som någon i närområdet tittar på. Den som tittar på i detta ögonblick kan vara någon anförvant(ex. fru). Undrar om en anförvant hjälper mot kyla också??

Exempel på nyttjande:
Tavla skall sättas upp, spik skall inslås, spik missas, hammare träffar tumme, då vänder man sig sakta om och ser på den som finns närmast och utbrister: Onda ögon. Prova gärna men tänk på att inte fejka utan att det måste var allvar och smärta inblandade. (En vält färgburk på parketten kan vara en bra början).

Nu ska här lunchas och kläs.
Barda´